به گزارش سلامت نیوز به نقل از ویکی هو، روش های مختلفی برای تسکین سریع درد بیضه وجود دارد. با این حال اگر این درد برای مدت طولانی ادامه داشت حتما به پزشک متخصص اورولوژی مراجعه کنید!
بیشتر بدانید: علل درد بیضه و روش های درمانی آن
یک کیسه یخ را روی محل درد قرار دهید
برای کنترل ناگهانی تورم و درد، به آرامی یک کیسه یخ را روی بیضه های خود قرار دهید.اگر کیسه یخ در دسترس ندارید، با استفاده از تکه های یخ و کیسه پلاستیکی، یک کیسه یخ در خانه درست کنید.
- اگر علت تورم و درد جدی باشد، کیسه یخ می تواند مدت زمان حیات بیضه ها را بدون خون رسانی افزایش دهد تا به پزشک مراجعه کنید.
- کیسه یخ را قبل از استفاده در یک پارچه خشک بپیچید تا از سرمازدگی بیضه ها جلوگیری کنید.
به پشت دراز بکشید
تا زمانی که نتوانید از پزشک کمک حرفه ای دریافت کنید، دراز کشیدن به پشت و حمایت از بیضه ها باعث کاهش استرس و ناراحتی فیزیکی می شود. در موقعیتی قرار بگیرید که احساس راحتی کنید و سطح درد شما را کاهش دهد.
- بیضه های خود را با قرار دادن یک حوله غلتان در زیر آنها حمایت کنید تا کمی درد شدید کاهش پیدا کند.
دوش آب گرم بگیرید
حمام آب گرم می تواند تا حدودی به کاهش درد کمک کند. در صورت وجود وان در یک آب گرم غوطه ور شوید تا احساس بهتری داشته باشید و کمی تسکین پیدا کنید.
از یک لباس زیر مناسب استفاده کنید
حمایت اضافی ممکن است به تسکین بخشی از درد شما کمک کند. سعی کنید تا زمانی که درد و تورم از بین برود، یک جفت لباس زیر حمایتی و راحت بپوشید.
از داروهای مسکن بدون نسخه استفاده کنید
مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن، پاراستامول یا آسپرین درد و تورم را تسکین می دهند. همه این داروها با مهار تولید مواد شیمیایی به نام پروستاگلاندین ها که باعث التهاب می شوند، عمل می کنند.دوز توصیه شده برای هر یک از این داروها به شرح زیر است:
- ایبوپروفن (یا داروی ژنریک مشابه)، قرص 200 تا 400 میلی گرم، همراه یا بلافاصله بعد از غذا، حداکثر 3 بار در روز
- قرص آسپرین 300 میلی گرم تا 4 بار در روز
- پاراستامول، قرص 500 میلی گرم تا سه بار در روز
- این داروها را با یکدیگر مصرف نکنید زیرا مصرف بیش از حد می تواند منجر به عوارض جانبی جدی شود.
از فعالیت شدید خودداری کنید
استراحت کنید و از فعالیت های شدید خودداری کنید. با اجتناب از فعالیت هایی که می تواند درد و تورم را تشدید کند، اجازه دهید تا بیضه ها به طور طبیعی بهبود یابند. از بلند کردن اجسام سنگین، دویدن و سایر تمرینات شدید خودداری کنید.
- اگر نمی توانید برای مدت طولانی استراحت کنید، حتماً از لباس زیر حمایتی استفاده کنید تا به تسکین درد کمک کند.
علائم عفونت های مقاربتی (STIs) را بررسی کنید
به دنبال علائم بیماری های مقاربتی مانند درد در بیضه ها درد هنگام ادرار باشید. شروع علائم تدریجی است و ممکن است هفته ها طول بکشد. همچنین ممکن است استفراغ، حالت تهوع یا درد شکم را تجربه کنید. اگر این علائم مشهود هستند حتما به پزشک مراجعه کنید تا تحت درمان قرار بگیرید.
- سونوگرافی افزایش عروق، پاکت های عفونت یا تشکیل آبسه را نشان می دهد.
- همچنین ممکن است از علائم دیگری مانند ترشح یا خون در ادرار رنج ببرید.
رژیم غذایی سالم داشته باشید
به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث، رژیم غذایی و تغذیه می تواند نقش مهمی در مدیریت درد بیضه داشته باشد. برخی از غذاها می توانند باعث التهاب و درد شوند، در حالی که برخی دیگر می توانند التهاب را کاهش داده و به بهبودی شما کمک کنند. در اینجا چند توصیه غذایی برای مدیریت درد بیضه وجود دارد:
- غذاهای ضد التهابی را امتحان کنید: مانند ماهی های چرب، مغزها، دانه ها و روغن زیتون که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند.
- از غذاهای التهاب زا اجتناب کنید: از مصرف غذاهای فرآوری شده، نوشیدنی های شیرین و غذاهای غنی از چربی های اشباع شده خودداری کنید.
- هیدراته بمانید: کم آبی بدن می تواند باعث یبوست و بدتر شدن درد بیضه شود، بنابراین مقدار زیادی آب و مایعات بنوشید.
علاوه بر تغییرات رژیم غذایی، اصلاحات دیگری در سبک زندگی وجود دارد که می تواند به مدیریت درد بیضه کمک کند. ورزش منظم می تواند به کاهش التهاب و بهبود جریان خون در ناحیه آسیب دیده کمک کند. همچنین مهم است که از فعالیت هایی که به بیضه ها فشار وارد می کنند، مانند دوچرخه سواری یا نشستن طولانی مدت اجتناب کنید.
حرکات کششی آرام برای کاهش درد بیضه را فراموش نکنید
ورزش می تواند با افزایش جریان خون در ناحیه آسیب دیده، افزایش انعطاف پذیری و کاهش سفتی به کاهش درد بیضه کمک کند. به یاد داشته باشید که آهسته شروع کنید و قبل از شروع یک برنامه ورزشی با پزشک خود صحبت کنید. در اینجا چند تمرین و کشش برای کمک به مدیریت درد بیضه آورده شده است:
- تمرینات ترمیم کف لگن: این تمرینات شامل انقباض و شل کردن ماهیچه هایی است که ادرار و انزال را کنترل می کنند.
- کشش عضلات کشاله ران: با انجام حرکات لانژ و اسکات، عضلات ادکتور و همسترینگ خود را به آرامی بکشید.
- یوگا را امتحان کنید: حرکات مخصوص یوگا مانند ژل گلند، ژست مارمولک و ژست کودک شاد می تواند به کاهش درد بیضه و کاهش سفتی آن کمک کند.
با پریشانی عاطفی مقابله کنید
درد مزمن بیضه می تواند باعث ناراحتی عاطفی، از جمله اضطراب و افسردگی شود. این مهم است که از دوستان، خانواده یا یک مشاور حمایت عاطفی بگیرید. همچنین می توانید تکنیک های زیر را برای کاهش استرس امتحان کنید:
- مدیتیشن: مدیتیشن و تمرکز حواس را برای آرام کردن ذهن و کاهش استرس تمرین کنید.
- تمرینات تنفسی: تمرینات تنفس عمیق می تواند به کاهش اضطراب و افزایش آرامش کمک کند.
چگونه از بروز درد بیضه در آینده جلوگیری کنیم؟
با رعایت این نکات ساده می توان از بروز درد بیضه جلوگیری کرد:
- لباس زیر مناسب بپوشید: برای کمک به جلوگیری از پیچ خوردن بیضه و کاهش خطر صدمات، از لباسهای زیر حمایتکننده و مناسب استفاده کنید.
- از فشار بدنی اجتناب کنید: از فعالیت هایی که می تواند به بیضه های شما فشار وارد کند، مانند بلند کردن اجسام سنگین یا دوچرخه سواری شدید خودداری کنید.
- رابطه جنسی ایمن داشته باشید:برای جلوگیری از عفونت های مقاربتی و کاهش خطر عفونت بیضه از کاندوم استفاده کنید.
- خودآزمایی منظم را فراموش نکنید: بیضه های خود را به طور منظم از نظر هرگونه نشانه ای از توده، تورم یا حساسیت بررسی کنید.
علاوه بر نکات فوق، حفظ سبک زندگی سالم می تواند به پیشگیری از درد بیضه نیز کمک کند. خوردن یک رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم و خواب کافی می تواند به سلامت کلی کمک کند و خطر ابتلا به شرایطی را که ممکن است باعث درد بیضه شود، کاهش می دهد. همچنین مهم است که در صورت مشاهده علائم درد بیضه فوراً به پزشک مراجعه کنید، زیرا تشخیص و درمان به موقع می تواند از عوارض جلوگیری کند.
نظر شما